Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara organizează Sesiunea de comunicări Științifice Studențești – SCSS AC care va avea loc în fiecare an în perioada mai-iunie. Sesiunea se adresează studenților de la ciclurile licență și masterat din domeniile de studiu ale facultății. Acest eveniment vine și în ajutorul studenţilor masteranzi, prin oferirea cadrului necesar prezentării unei lucrări pe tema dizertaţiei, conform Art. 24 din Regulament privind organizarea şi desfăşurarea examenelor de licenţă / diplomă şi disertaţie în Universitatea Politehnica Timişoara (HS nr. 30/21.03.2024), pentru masteratele de cercetare din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare.
Evenimentul este structurat în două secțiuni:
- AIA (Automatică și Informatică Aplicată) – coordonator secțiune conf. dr. ing. Iosif SZEIDERT
- CTI (Calculatoare și Tehnologia Informației) – coordonator secțiune ș.l. dr. ing. Cristina STÂNGACIU
Program Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești 2025:
- 6-10 iunie 2025, ora 16:00 – înscriere pe CV pentru participarea la sesiune și încărcare articole
- 11 iunie 2025 – afisare programare sustinere pe CV a articolelor acceptate
- 11 iunie 2025 – încărcare prezentare articol pe CV
- 12-13 iunie 2025 – prezentare articole în fața comisiei
- 16 iunie 2025 – afișare rezultate finale
Studenții de la programele de studii în limba engleză vor redacta articolul și prezentarea în limba engleză, studenții de la programele de studii în limba română vor redacta și prezenta articolul în limba română sau în limba engleză, la alegere.
Pentru înscrierea la sesiune, studenții Facultății de Automatică și Calculatoare din anul 2 masterat vor încărca lucrările în cadrul cursului SCSS din CV.
La sesiune pot participa și studenți din alți ani de studiu, cu articole ce pot descrie proiecte la care aceștia au lucrat pe parcursul anului curent. Aceștia vor cere înrolarea în cadrul cursului de pe Campusul Virtual și se vor înscrie la fel ca studenții din anul 2 masterat.
Articolele trimise la SCSS trebuie să respecte următoarele cerințe de redactare și conținut pentru a fi acceptate spre susținere:
- Respectarea formatului unui articol științific conform modelului IEEE.
- Structura clară a unui articol științific, incluzând: Introducere, analiză bibliografică, aspecte teoretice și metodologice, rezultate experimentale, concluzii.
- Referințele bibliografice trebuie să fie relevante pentru tematica abordată, atât ca număr, cât și ca actualitate și sursă (preferabil din Google Scholar).
- Menționarea explicită în introducere a contribuțiilor proiectului și lucrării (acestea pot include contribuții științifice, inovații, optimizări, implementări etc.).
Procedura de desfăşurare a SCSS-AC
- Lucările ştiinţifice se vor redacta conform formatului de articol de conferinţă IEEE, de 4-6 pagini.
- Submisiile lucrărilor sunt valide doar dacă au acordul conducătorului științific.
- Lucrările vor fi revizuite de o comisie formată din 3-5 membri ai departamentelor Facultății de Automatică și Calculatoare.
- Nu va exista etapă de revizuire sau rebuttal.
- Fiecărei lucrări i se alocă un timp de 10 minute pentru prezentarea orală, la care se adaugă 5 minute pentru întrebări din partea comisiei.
- Existenţa unui articol ştiinţific deja publicat sau acceptat spre publicare în domeniul disertaţiei, într-un jurnal ştiinţific sau la o conferinţă de specialitate, cu comitet editorial şi proces de recenzie, echivalează cu success publicarea unei lucrări la SCSS.
Programare susținere articole SCSS 2025:
- Comisia CTI – ____________ sala _____ – programarea pe ore se găsește aici.
- Comisia AIA – ____________ sala _____ – programarea pe ore se găsește aici.
Rezultate 2025
- Rezultatele pentru comisia AIA sunt disponibile aici.
- Rezultatele pentru comisia CTI sunt disponibile aici.
Premierea articolelor selectate de comisii se va face la susținerea lucrărilor de disertație.