ro

Liga AC

Liga Studenților din
Facultatea de Automatică și Calculatoare

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) este organizația studențească înființată în anul 1990 ce reprezintă interesele studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare și îi susține în viața socială și culturală. Anual, Liga AC organizează proiecte demne de remarcat.

Printre cele mai mari regăsim Liga AC LABS – Laboratoare Aplicate în Beneficiul Studenților, ce constă într-o serie de laboratoare dedicate studenților dornici să își pună în aplicare cunoștințele dobândite în facultate, reușind astfel să își echivaleze parțial practica de vară.

Un proiect-concurs care vine în sprijinul studenților și elevilor pasionați de domeniul IT&C este iTEC – IT Engineering Contest.

Cândva probă a concursului iTEC – RoboTEC – RoboT Engineering Contest  este proiectul dedicat studenților din România și din străinătate, pasionați de robotică și Inteligență Artificială.

De asemenea, în zona de IT&C, datorită dorinței de a ne implica și civic prin proiectele organizației, în anul 2019 a avut loc prima deiție a concursului UniHack, un hackathon internațional, ce încurajează tinerii să sesizeze anumite probleme de natură civică din societate și să vină cu o soluție digitală pentru acestea.

Implicarea în promovarea centrului universitar și a orașului Timișoara a dus la dezvoltarea altor două proiecte: Comoara Ligii AC, care se adresează studenților din țară și ISWinT – International Student Week in Timisoara – destinat studenților din toată lumea care, de asemenea, este cel mai mare festival studențesc din Europa de Sud-Est și cel mai vechi proiect organizat de Liga AC.

Liga AC se implică și în viața social-culturală, fiind membru fondator Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021 și membră a Fundației Județene pentru Tineret Timiș (FITT). Totodată este și membru fondator al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și al Convenției Organizațiilor Studențești din „Politehnica” (COSPol), pentru a reprezenta interesele studenților atât la nivel local cât și național.