ro

Zilele Porților Deschise la UPT

  • Data: 27 februarie - 16 iunie 2023

Universitatea Politehnica Timișoara a cultivat mereu o bună relație de colaborare cu elevii și cu școlile, organizând o serie de cursuri, concursuri și evenimente dedicate acestora, de la „Politehnica Timișoara – un pas spre viiitorul tău!”, Caravana UPT, școli de vară, cursuri de pregătire pentru bacalaureat și admiterea la facultate, până la burse acordate elevilor premiați la concursuri naționale și internaționale, premii acordate elevilor care fac performanță, indiferent de domeniu sau chiar susținerea unor activități ale elevilor.

În aceeași notă se înscrie și deschiderea spațiilor Universității Politehnica Timișoara – laboratoare, biblioteca, Experimentarium TM – tuturor cadrelor didactice și elevilor interesați să le descopere, aceștia având posibilitatea vizitării oricărui laborator dar și a întregului campus UPT, în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, cu prilejul Zilelor Porților Deschise.

Toate cele 10 facultăți ale UPT vor pune la dispoziția școlilor laboratoarele, atât pentru vizite ale elevilor, cât și pentru realizarea unor activități demonstrative, fie organizat, pe școli, fie în cadrul „Săptămânii altfel”. Peste 150 de laboratoare sunt puse astfel la dispoziția elevilor, de la cele clasice de fizică și chimie până la unele ultramoderne, aferente diverselor specializări ale facultăților de inginerie sau a celor de arhitectură, management, comunicare și relații publice.

Nu în ultimul rând, Biblioteca UPT, cea mai modernă din mediul universitar, va organiza tururi ghidate pentru grupurile de elevi și cadre didactice, iar centrul interactiv de fizică Experimentarium TM și Muzeul Universității Politehnica Timișoara vor fi deschise pentru vizite începând cu data de 6 martie 2023.

Grupurile de elevi și cadre didactice însoțitoare sunt invitate să se înscrie accesând link-ul https://forms.gle/Ac1C2YwA9qziEQzY9, după care vor fi contactați de reprezentanții UPT pentru programarea vizitei.