ro

Poli Bike Challenge

  • Data: 9 aprilie 2022
  • Locatie: Piața Victoriei, Timișoara

În contextul Centenarului Sportiv și aniversării a 100 de ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timișoara, UPT în colaborare cu Asociația Club Sportiv Velocitas, organizează ediția I a POLI BIKE CHALLENGE 2022, eveniment programat pentru data de 9 aprilie 2022 în calendarul Federației Române de Ciclism.

Competiţia de ciclism de tip criterium este destinată copiilor, amatorilor și sportivilor profesioniști, fiind desfășurată în 4 curse dedicate fiecărei categorii aparte.

Competiția are și un aspect caritabil, sumele colectate fiind direcționate către susținerea a doi sportivi campioni din cadrul clubului Politehnica Timișoara, cu rezultate deosebite în plan sportiv, dar cu o situație financiară precară.

Poli Bike Challenge este compusă din 4 curse, astfel:

  • Cursa Copii – destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani. Ei vor lua startul împărțiți în 5 categorii diferite. Pot participa cu orice tip de bicicletă;
  • Cursa Open – destinată tuturor persoanelor cu vârsta mai mare de 15 ani. Pot participa cu orice bicicletă, exclus cursierele și cele electrice.
  • Cursa Amatori – destinată cicliștilor licențiați sau nelicențiați. Singurul tip de bicicletă acceptată este cursiera!
  • Cursa Elite – destinată cicliștilor licențiați (profesioniști). Singurul tip de bicicletă acceptată este cursiera!

Condițiile de participare:

La concursul Poli Bike Challenge pot participa toți cei care au împlinit vârsta de 18 ani; tinerii cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani, pot participa cu acordul părinților, care își vor da acordul în scris pentru participare, prin completarea declarației pe proprie răspundere pentru minori.

Înscrierile pentru Poli Bike Challenge se efectuează doar online prin completarea formularului de pe site (https://raceday.ro/poli-bike-challenge/) până duminică, 03.04.2022 ora 22.00.

Validarea acestora se face la fața locului vineri, 08.04.2022, între orele 18:00 – 20:00, și sâmbătă, 09.04.2022, între orele 10:00 – 12:00, prin ridicarea pachetului de concurs, legitimarea cu un document de identitate și predarea declarației pe propria răspundere semnată în original.

Taxa de participare:

  • Nu se percepe pentru copiii cu vârsta sub 14 ani;
  • 50 lei pentru toți participanții, începând cu vârsta de 15 ani.

La finalul competiției se vor acorda numeroase premii, urmând să fie recompensați ocupanții locurilor I, II și III de la fiecare cursă, pe mai multe categorii.