ro

iTEC 2024

  • Data: 5-7 aprilie 2024

iTEC (IT Engineering Contest) este un concurs de programare la nivel național, dedicat elevilor de liceu și studenților. Acesta este organizat de către Liga AC, iar anul acesta se află la cea de a 17-a ediție.

iTEC cuprinde atât probe de tip hackathon (desfășurate pe parcursul a trei zile), cât și proba de Algoritmică, cu cele două etape aferente.

Proba de Algoritmică presupune rezolvarea a 2-3 probleme, în intervalul de 3 ore alocat. Participanții își pot alege limbajul de programare dintre C/C++, Pascal, Java, iar subiectele sunt diferite pentru elevi și studenți.

Prima etapă a probei de Algoritmică se desfășoară cu ajutorul companiei Nokia, în format online, în data de 30.03.2024 și este destinată elevilor și studenților.

Elevii calificați în a doua etapă a probei, vor fi prezenți fizic, în Timișoara, pentru susținerea acesteia, în data de 06.04.2024. Câștigătorii premiilor I, II și III vor putea beneficia de echivalarea admiterii la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul UPT.

Probele lungi, de tip hackathon, se desfășoară fizic, în Timișoara, în perioada 05.04-07.04.2024.

Proba de Web Development este împărțită în două categorii:

  • Interface Fusion: The UI/UX & Frontend, unde trebuie să dezvolți o interfață de utilizare a unei aplicații web, cu ajutorul limbajelor de programare și al uneltelor de design grafic.
  • Full Stack Development, unde trebuie să dezvolți atât partea de frontend, cât și cea de backend a aplicației.

Proba de Mobile Development presupune dezvoltarea unei aplicații mobile, care să respecte criteriile minime de conținut, interfață grafică și performanță.

Proba de Game Development te pune la încercare pentru a implementa un joc care să respecte criterii precum originalitatea, creativitatea, dar și performanța și interfața grafică.

Proba de Cybersecurity vine cu cerința de a implementa soluții la problemele propuse, urmărind criterii de securitate, criptare de date și testare a unor posibile atacuri cibernetice.

Pe lângă experiența unui concurs național, vei beneficia de următoarele:

  • cazare pe perioada etapei 2 a probei de Algoritmică și a probelor lungi;
  • mese și gustări;
  • un chill zone amenajat la locație;
  • posibilitatea de a colabora cu mentori din companii de top.

Înscrierile au început, iar pentru a participa accesează site-ul https://itec.ro și completează-ți profilul până în data de 23.03.2024!