ro

iTEC 2023 – Proba de Algoritmică

 • Data: 11 martie 2023

Proba de Algoritmică este o competiție la nivel național destinată atât studenților, cât și elevilor de liceu, care presupune rezolvarea într-un mod cât mai eficient a 2-3 probleme, utilizând, la alegere, unul dintre următoarele limbaje de programare: C/C++, Pascal, Java sau Python.

Subiectele sunt diferențiate pe două categorii, elevi și studenți, iar participanții vor avea la dispoziție 3 ore pentru a le rezolva și a încărca soluțiile pe platforma de jurizare. Liga AC va oferi premii primelor 3 locuri de la ambele categorii.

Categoria destinată elevilor se va desfășura în două etape:

 • Etapa I
  • Va avea loc în data de 11 martie, format online;
  • Subiectele vor fi elaborate de către reprezentanții companiei Nokia.
 • Etapa II
  • Va avea loc în format fizic, în laboratoarele Universității Politehnica Timișoara, la o dată anunțată ulterior;
  • Subiectele vor fi elaborate de cadrele didactice din cadrul Universității Politehnica Timișoara și sunt asemănătoare cu cele de la Olimpiada Națională sau Județeană de Informatică;
  • Facultatea de Automatică şi Calculatoare va premia primele 3 locuri și va oferi mențiuni celor mai buni participanți, care vor fi invitați să ia parte a doua zi la un interviu cu comisia de admitere pentru confirmarea cunoștințelor. Comisia va stabili dacă premianții vor fi admiși pe locuri de olimpici, iar celor cu mențiune li se va echivala cu 100 de puncte proba de matematică. Elevii claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a, care vor fi premiați în această etapă, vor putea, de asemenea, să beneficieze de admitere fără examen/echivalare o dată cu finalizarea studiilor liceale.

Categoria destinată studenților va avea o singură etapă, care se va desfășura în format online, concomitent cu etapa I de la categoria destinată elevilor, subiectele fiind realizate de reprezentanții companiei Nokia.

La această probă nu este permisă utilizarea internetului, a telefoanelor mobile, a stick-urilor sau a altor surse de documentare.

Se vor acorda punctaje parțiale pentru o problemă, în funcție de numărul de teste trecute (răspuns corect). În cazul unei egalități de punctaj, departajarea se va face în funcție de timpul de execuție, nu şi de momentul în care problema a fost rezolvată.

Înscrierile se desfășoară pe itec.ro până la data de 3 martie, ora 23:59. Ne vedem la Algoritmică?