ro

100 de ani de Campus Universitar în Timișoara

  • Data: 11 noiembrie 2023
  • Locatie: Sala ARChA

⚜Anul 2023, în care Timișoara a devenit Capitală Europeană a Culturii, are o semnificație deosebită pentru 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̗𝐨𝐚𝐫𝐚.⚜

Este anul în care sărbătorim 𝟏𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐢𝐧𝐚𝐮𝐠𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐞𝐢 𝐜𝐥𝐚̆𝐝𝐢𝐫𝐢 𝐚 𝐒̗𝐜𝐨𝐥𝐢𝐢 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐭𝐢𝐦𝐢𝐬̗𝐨𝐫𝐞𝐧𝐞, 𝐅𝐚𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐌𝐞𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚̆.

La data de 11 noiembrie 1923, a avut loc, practic, nașterea Campusului Universitar în Timișoara, un moment istoric care a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea modernă a orașului. În acea zi, Regele Ferdinand a rostit cuvintele care au devenit motto-ul Universității Politehnica Timișoara: „𝐍𝐮 𝐳𝐢𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐟𝐚𝐜 𝐨 𝐬̗𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚̆, 𝐜𝐢 𝐬𝐩𝐢𝐫𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐜𝐞 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐞𝐬̗𝐭𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫-𝐢̂𝐧𝐬𝐚!”

Pe data de 11 Noiembrie, începând cu ora 11:00, la ARChA – o clădire de patrimoniu a Politehnicii, un spațiu recent reamenajat, cu destinație culturală, interdisciplinară – vom sărbători valorile, principiile și realizările care ne-au marcat destinul timp de peste 100 de ani. Vom împărtăși fragmente de istorie și vom arunca o privire spre viitor, spre provocările ce urmează, cu speranță și cu încredere că vom fi mereu la înălțimea așteptărilor.