ro

PatriotFest 2023

PatriotFest este o inițiativă demarată de MApN, MAI, SRI, STS, SPP și Asociația NSC pentru a identifica talentul inovator și a-l atrage în proiecte de interes pentru apărarea și securitatea națională. Categoriile principale de concurs ale ediției curente sunt Spațiu și Inteligență artificială. Așadar inovatorii români, persoane fizice sau juridice, care pot demonstra prototipuri funcționale de sisteme dedicate explorării spațiului (Comunicații – echipamente și algoritmi,

Construire de sateliți – cube, small, Componente de sateliți, Lansatoare de sateliți, Aplicații software – detectări de poziții/orientări/traiectorii, interpretări de imagini etc.) sau de inteligență artificială (în orice domeniu) sunt invitați să se înscrie în concurs până la data de 30 noiembrie 2023.

Informații despre concurs se găsesc la www.patriotfest.ro, iar înscrierea în concurs presupune transmiterea unor informații preliminare despre proiectul inovator conform fișei de înscriere https://www.patriotfest.ro/inregistrare-2023.

Participanții la concurs vor avea oportunitatea de a-și prezenta proiectul în fața unui juriu constituit din experți cu competență în domeniul de specialitate al prototipului demonstrat. Premianții PatriotFest vor beneficia de:

– Acces la Comunitatea PatriotFest care favorizează conectarea cu inovatori din domenii complementare, precum și dezvoltarea colaborării dintre mediul privat și cel instituțional;

– Acces la informații directe despre oportunități de finanțare a proiectelor;

– Potențiale oportunități de promovare mediatică, respectiv de carieră profesională.

Cerințe minime:

– Concurenții vor trebui să dețină un prototip funcțional;

– Nu pot participa la concurs angajații MApN, MAI, SRI, STS, SPP și nici angajații / membrii NSC;

– Prototipurile trebuie să fie originale, concurenții având obligația de a preciza acest fapt în formularul de înscriere, având toată responsabilitatea juridică în cazul încălcării dreptului de proprietate intelectuală.

Mențiune: Prototipul funcțional trebuie să respecte următoarele condiții:

– Trebuie să fie cât mai apropiat posibil de versiunea care ar urma să intre în producție;

– Trebuie să fie funcțional pentru a fi testat.

Calendar concurs:

– 30 Noiembrie 2023: Termenul limită pentru înscrierea în concurs;

– 6 Decembrie 2023 *: Prezentarea în fața juriului a proiectelor selectate pentru faza finală;

– 16 Ianuarie 2024 *: Gala PatriotFest.

* – dată preliminară

Locație:

Înscrierea este online, iar jurizarea și Gala PatriotFest se vor desfășura în București.

Detalii suplimentare prin adresa de email concurs@patriotfest.ro.