ro

Noaptea Muzeelor 2023 by Nokia

În acest an, în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, redeschidem porțile Campusului Nokia din Timișoara, transformându-ne pentru a V-a oară în Muzeu pentru o noapte.

Suntem încântați să anunțăm că la această ediție a Nopții Muzeelor, în centrul atenției va fi expoziția Bell Labs, sosită recent de peste Ocean, care cuprinde unele dintre cele mai marcante simboluri alte tehnologiei – primul telefon creat vreodată, realizat de Alexander Graham Bell, dar și macheta primului tranzistor, a cărui invenție a fost un punct de cotitură în istoria tehnologiei și a fost recunoscută prin acordarea Premiului Nobel pentru Fizică în anul 1956. Acestea sunt doar două dintre exponatele cu care îi așteptăm pe toți cei curioși să ne treacă pragul.

Nu vor lipsi din expoziție nici tehnologiile actuale dezvoltate de Nokia în domeniul telecomunicațiilor, roboții sau cele mai recente proiecte la care lucrează colegii noștri în cadrul Nokia Romania Innovation Garage, dar nici exponatele – vechi și noi – puse la dispoziție de partenerii noștri.

Partenerii noștri sunt Alfa Test, ANCOM, Azilul de Calculatoare, Coder Dojo, ISU TImiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Cluburile de roborică ale Liceelor Constantin Diaconovici Loga și Nikolaus Lenau, Radio Timisoara, Societatea Română pentru Astronomie Culturală, Universitatea Politehnica din Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara.

Vă așteptăm cu drag în 13 mai, începând cu ora 18:00 și până la miezul nopții în Campusul Nokia de pe bulevardul Republicii, nr. 21 din Timișoara.

Intrarea este liberă.