ro

UniHack 2024

  • Data: 7-10 noiembrie 2024

Hackathonul internațional UniHack, organizat de Liga AC împreună cu Universitatea Politehnica Timișoara, reunește din nou studenții și elevii de pretutindeni pentru a crea soluții tehnologice în scopuri civice.

Ajuns la ediția a 6-a, UniHack se va desfășura din 7 până în 10 noiembrie începând prin organizarea unei conferințe la Iulius Congress Hall, liberă și publicului deschis. Întitulată ”Civic Activism Meets Digital Innovation”, conferința va atinge puncte legate despre implicarea civică în industria IT, prin găzduirea a mai multor speakeri experimentați:

  • Conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan – Rector al Universității Politehnica Timișoara
  • Raul Geană – Director General Haufe Group
  • Valentin Mureșan – Consilier al Primarului Timișoarei pe Digitalizare și Smart City
  • Dan Bugariu – Președinte Banat IT și Cofondator Growceanu și FABER

Aceștia vor dezbate idei și vor răspunde la orice fel de întrebări legate de importanța activității civice, punând accent pe domenii precum: medicină, ecologie, educație, tehnologie financiară, incluziune socială și administrare digitală.

După concluderea conferinței, participanții sunt așteptați la Networking Night, la sediul Haufe Group din United Business Center 0. Aceștia vor avea parte de o seară distractivă, dar și instructivă, având oportunitatea de a socializa cu speakerii conferinței.

Între 8 – 10 noiembrie, va avea loc hackathonul propriu-zis la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Participanții vor forma echipe între 2-5 persoane și vor concura pentru șansa de a câștiga Grand Prize-ul de 2000€. Asemănător, echipele concurente își vor alege unul din șase trackuri disponibile și vor intra în cursa pentru premiul fiecărui track, oferite de către sponsori. Variantele posibile echipelor sunt:

  • Knowledge Quest – Haufe Group împreună cu Facultatea de Automatică și Calculatoare
  • Sustainable Development – Nokia împreună cu FABER
  • Medical Renaissance – Access Group împreună cu OncoGen
  • Digital Administration – Primăria Municipiului Timișoara împreună cu Dendrio
  • Unity in Community – Incluziune pe Bune
  • Wealth Wizards – BCR împreună cu ACI Worldwide

De asemenea, participanții pot participa la o varietate de activități, workshopuri și subtrackuri, menite pentru menținerea spiritului de competiție, dar adaugând un element de divertisment.

Proiectul face parte din hackathoanele partenere MLH și are onoarea de a evolua sub înaltul patronaj al Parlamentului European și sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. Evenimentul este posibil datorită finanțării oferite de Centrul de Proiecte.

Cu peste 550 de participanți înscriși, UniHack se pregătește să continue trendul Ligii AC de a dezvolta proiecte cu impact în comunitate. Pentru mai multe informații puteți accesa site-ul https://unihack.eu/ și rețelele de socializare aferente.