ro

Apel deschis pentru studenți în cadrul programului Young Matters

Ești student în Timișoara și ai un proiect sau o idee care ar putea schimba orașul? Aplică la apelul deschis Young Matters!

Detalii apel deschis:

Perioada de aplicare:  5 iulie – 1 septembrie 2024;

Eligibilitate:  Studenți cu proiecte sau idei în stadiu de concept sau deja implementate, atât individuale, cât și proiecte colective.

Studenții selectați vor participa la un Ideathon de o zi pe 24 septembrie 2024, urmat de o Școală de vară între 25 septembrie și 2 octombrie 2024. Proiectele finale vor fi expuse în cadrul expoziției Woven Secrets la FABER în luna octombrie.

Programul, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, este coordonat de Faber Timișoara, în colaborare cu UPT, UPT Campus Creativ, OSUT și COSpol.

Te încurajăm să aplici cu idei creative, inovatoare, care ar putea propune soluții la problemele din comunitate, cartier sau oraș. Ai libertatea de a explora teme locale, conectate cu cele europene sau globale, cum ar fi schimbările climatice, inteligența artificială, sisteme politice și mecanisme sociale. Completează formularul până în data de 1 septembrie, iar până în data de 9 septembrie vei primi un răspuns: https://bit.ly/young-matters

Fie că proiectul tău este la stadiul de idee sau e deja implementat, hai să ni-l arăți! Ai șansa să participi la o experiență interdisciplinară, unde vei putea pune pe picioare proiectul tău, sub ghidajul a 4 tutori internaționali și colaborând cu colegi de la toate facultățile: arte, arhitectură, automatică și calculatoare sau chimie, biologie, etc.

Studenții selectați vor participa la un Ideathon de o zi în data de 24 septembrie, în cadrul căruia, ghidați de tutori internaționali, vor forma echipe pluridisciplinare pentru a-și dezvolta proiectele: prin sesiuni de brainstorming, muncă practică și mentorat cu ajutorul tutorilor.

Fiecare echipă va prezenta rezultatul Ideathonului unui juriu ce va selecționa 4 echipe ce vor participa la cursurile școlii de vară Young Matters, unde timp de o săptămână, își vor finaliza proiectele, pentru ca acestea să fie expuse în cadrul expoziției Woven Secrets la FABER, vernisată în 3 octombrie.

Expoziția se va deschide și cu o conferință, în cadrul căreia va fi alocat un spațiu pentru prezentările studenților și tururi ghidate ale artefactelor rezultate.

Programul nu se oprește aici, astfel că participanții vor participa la un dialog stakeholderi locali (antreprenori, administrația publică, investitori), unde vor putea primi feedback despre proiectele dezvoltate și vor putea discuta despre problemele pe care le vor rezolvate și scenariile de dezvoltare economică și socială ale orașului.

Chiar dacă proiectul tău nu va fi selectat pentru Școala de vară Young Matters, toate ideile participante în program vor fi prezentate online și în format hardcopy.

Calendarul programului:

  • Open call: 5 iulie – 1 septembrie
  • Selecția studenților: 2 septembrie – 9 septembrie
  • Sesiune de Q&A: 16 – 18 august
  • Ideathon: 24 septembrie
  • Școala de vară: 25 septembrie – 2 octombrie
  • Expoziția Woven Secrets: 3 octombrie – 30 noiembrie
  • Întâlnire cu stakeholderi: 8 noiembrie