en

EXCEED POSSIBILITIES

  • Data: 20 Mai 2021
  • Locație: exceedposibilities.com
  • Organizator: Hella

Vă invităm să participați la EXCEED POSSIBILITIES, în 20 mai, de la ora 16.30, conferință de artă și tehnologie. HELLA România, sponsor unic al evenimentului, își propune să conecteze generația de mâine cu persoane care au depășit limitele convenționale în domeniile științei și artei, dar și pe cele proprii.

Timp de o zi, veți avea acces la patru conferințe și cinci workshop-uri, susținute de oameni de știință și de artiști contemporani din Timișoara, Germania, Austria și Statele Unite.

Atelierele sunt dedicate studenților și elevilor. Mentorii workshop-urilor abordează inovația, în tehnologie și expresie artistică, și impactul acesteia asupra mediului în care trăim. Aveți ocazia să-i întâlniți pe exploratorii zilelor noastre.

Iată câteva sugestii de ateliere la care vă invităm să vă înscrieți, aici: https://bit.ly/3o7zJjO.

Cum să-ți printezi 3D (aproape) orice, susținut de FOR, în clădirea comunității FABER, din Timișoara, de pe Splaiul Peneș Curcanul, nr. 5. – participanții află despre potenţialul creativ al fabricării numerice şi învaţă cum pot să personalizeze un obiect cotidian şi apoi să îl imprime 3D.

Pot participa maximum 15 persoane, cu prezență fizică în locație.

 PROGRES 2.0 Scanare și prelucrare 3D, susținut de Asociația Simultan, în fostele ateliere ale Societății de Transport Public Timișoara, de pe bd. Take Ionescu, nr. 83 – va fi realizată o serie de scanari 3D ale utilajelor și uneltelor din atelierele STPT care apoi vor fi procesate cu softuri de editare 3D, testând o soluție de conservare vizuală și revalorificare a unor scenografii imersive și decoruri industriale de tranziție.

Pot participa maximum 10 persoane, cu prezență fizică în locație.

 Inteligență artificială, susținut de Ars Electronica, pe platforma ZOOM – o inițiere și o înțelegere fundamentală a inteligenței artificiale și să ajute la o conștientizare asupra importanței acestui subiect.

Pot participa maximum 30 de persoane.

Toate atelierele încep de la ora 10.00, cu o deschidere oficială a secțiunii, iar activitățile efective încep de la 10.30. Cele cinci workshop-uri se desfășoară în paralel, iar accesul este pe bază de înscriere pe secțiunea dedicată evenimentului de pe hella.ro, aici https://bit.ly/3o7Qhbq. Aplicațiile vor fi evaluate de organizatorii atelierului, iar studenții selectați să participe vor primi o confirmare din partea acestora.

Conferința online începe de la ora 16.30 și va fi transmisă live.

Vă puteți înscrie aici: Conferință | HELLA. Printre cei patru speakeri este și tânăra inventatoare Ann Makosinski, cea care și-a dezvăluit calitățile la 15 ani, când a prezentat lumii invenția sa – lanterna termoelectrică. Cu siguranță, o sursă de inspirație pentru generația următoare și un exemplu de depășire a limitelor. Cristian Vesa – HELLA România va vorbi despre mașina autonomă, iar Sebastien Keils – HELLA Germania, despre mașina electrică. Radu Motișan, tânăr inventator român, ne va arăta cum tehnologia poate fi pentru noi Al șaselea simț.

 EXCEED POSSIBILITIES este organizat de Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, Faber, proiect pentru comunitatea creativă din Timișoara, susținut prin programul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, iar HELLA România este sponsor unic.

 HELLA for Education este un program de responsabilitate socială al HELLA România prin care susținem evenimente, proiecte și instituții de învățământ din comunitățile în care ne desfășurăm activitatea.

 

Haideți să vorbim împreună despre viitor.

Linkul evenimentului pe pagina de Facebook este aici: EXCEED POSSIBILITIES, conferință de artă și tehnologie (facebook.com).