en

Andreea SÎRBU (promoția 2020), System Test Engineer, Continental Automotive

„Fără doar și poate, succesul într-un anumit domeniu are ca prim pas o pregătire temeinică, ce vizează atât noțiuni teoretice, cât și o bună punere în practică a acestora. Așadar, facultatea absolvită poate fi considerată pilonul de bază al carierei dorite.

De ce Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara reprezintă alegerea ideală? În primul rând, subiectele asociate materiilor propuse au în vedere câmpul real al muncii și cerințele marilor angajatori din Timișoara. Bazându-mă pe propria experiență, pot afirma că reușita unui interviu este garantată de implicarea în proiectele asociate laboratoarelor și însușirea informațiilor incluse în cursuri.

Un alt factor ce recomandă Facultatea de Automatică și Calculatoare este reprezentat de implicarea cadrelor didactice. Profesorii, prin maniera de predare, reușesc să atragă studentul către cunoaștere, să stimuleze spiritul creativ al acestuia, să îl determine să își depășească limitele.

Nu în ultimul rând, în cadrul facultății sunt organizate diverse proiecte în colaborare cu firmele din Timișoara. Spre exemplu, proiectul Liga AC LABS a constituit primul pas în obținerea unui internship în anul 3, și mai târziu, în obținerea unui post în cadrul aceleiași companii.”